Voicebird Mini hands on

Voicebird Mini General

Telefoongesprekken opnemen van een mobiele telefoon blijkt in de praktijk erg lastig te zijn. Er zijn vele apps verkrijgbaar die aangeven dat ze gesprekken opnemen maar in de praktijk werken deze apps niet, of ze nemen maar 1 kant van het gesprek op (vaak je eigen stem en niet de stem van de persoon aan de andere kant van de lijn) of ze sturen je door naar een betaalnummer waar je een bepaald bedrag betaald voor je opgenomen gesprek. De reden dat deze apps vaak niet werken is dat veel fabrikanten van GSM toestellen de mogelijkheid blokkeren om beide kanten van een gesprek op te nemen in verband met de verschillende soorten wetgeving in de wereld.

Voicebird speelt in op de behoefte (die er wel degelijk is) voor het opnemen van telefoongesprekken via de mobiele telefoon. In plaats van gebruik te maken van een app heeft Voicebird gekozen voor een even eenvoudige als geniale oplossing. Men heeft een klein, handzaam apparaatje ontwikkeld, welke eenvoudig aangesloten kan worden tussen de mobiele telefoon en een bedrade headset.

Bij het openen van de doos valt meteen de aandacht voor design op. De Voicebird Mini is ontwikkeld in Denemarken en dat zien we ook terug in het moderne design en de verpakking. De Voicebird Mini wordt compleet geleverd met alle benodigde kabels. Bij het uit de verpakking pakken van de Voicebird Mini valt meteen op hoe licht dit apparaatje is, slechts 18 gram! Het design voelt stevig aan en de afwerking van het geborstelde aluminium geeft de Voicebird Mini een degelijke uitstraling, Ook de knopjes voelen stevig aan, kortom een prima eerste indruk.

We sluiten de Voicebird Mini aan tussen de bedrade headset en de mobiele telefoon en maken ons eerste testgesprek. Als de Voicebird aan staat drukken we op de duidelijk gemarkeerde opnameknop en middels het knipperende led-je weten we zeker dat het gesprek wordt opgenomen. Als het gesprek is beeindigd drukken we weer op de opname knop en de opname stopt. Als we nu op de afspeelknop drukken kunnen we het gesprek via onze headset terugluisteren. De kwaliteit van de opname is kristalhelder en beide stemmen zijn duidelijk hoorbaar. Middels een meegeleverde USB kabel kunnen we de gesprekken overzetten naar een PC of Laptop en ze zo beluisteren of doorsturen. Ook bestaat de mogelijkheid om een account aan te maken op Voicebird.com. Met dit gratis account kunnen tot 3 uur aan gesprekken bewaard worden in de cloud welke vervolgens eenvoudig gedeeld kunnen worden met andere gebruikers.

Het grote voordeel van de Voicebird Mini is dat deze met nagenoeg iedere mobiele telefoon gebruikt kan worden. De fabrikant zelf geeft aan dat de standaard headsey van de Iphone 5 & 6 niet goed werken in combinatie met de Voicebird Mini (Apple heeft de 3,5 mm plug enigzins gewijzigd) maar dit kan eenvoudig verholpen worden door een andere headset te gebruiken die vaak voor minder dan € 10,00 gekocht kan worden. De Voicebird Mini komt compleet met alle benodigde kabels echter een oplader ontbreekt. Hiervoor kan iedere willekeurig USB adapter gebruikt worden (dus ook die van uw mobiele telefoon). De Voicebird Mini kan tot 16 uur aan gesprekken opslaan. Het geringe gewicht heeft wel zijn weerslag op de accu. U kunt maximaal 2 uur aan gesprekken opnemen met een volle accu.

Wij geven de Voicebird Mini een aankoopbeveling door het eenvoudige gebruik en de kwaliteit. Bent u veel onderweg of neemt u bijvoorbeeld interviews af via uw mobiele telefoon dan is het een onmisbaar stukje gereedschap welke uw leven zeker een stukje zal vereenvoudigen.

Nieuw

Call Recorders

Voicebird mini

76,00 excl. BTW