Call Recorder Pico hands on

Top Call Recorder Pico

Vandaag gaan we de Call Recorder Pico van de Nederlandse firma Vidicode eens nader bekijken.

De Call Recorder Pico gaat inmiddels alweer heel wat jaartjes mee. Het is de opvolger van de succesvolle SoftCall recorder van Vidicode. Aan het design en de opties valt echter de leeftijd van deze call recorder gelukkig niet af te lezen. Het is een modern apparaat dat niet misstaat op een modern bureau. Als we de verpakking openen zien we naast de Pico de meegeleverde software inclusief licentie, een USB kabel en telefoonkabels. We kunnen dus direct aan de slag en hebben geen andere hulpstukken nodig.

De Pico kan op 2 verschillende manieren ingezet worden;

  1. Plaatsing rechtstreeks in een analoge telefoonlijn
  2. Plaatsing tussen de telefoonhoorn en het telefoontoestel

De mooiste manier van opnemen is het plaatsen van de Pico in een analoge telefoonlijn. Het grote voordeel hiervan is dat het automatisch starten en stoppen van opnames uitstekend werkt plus dat ook al nummerinformatie aanwezig is en wordt opgeslagen.

Als we de Pico tussen de telefoonhoorn en het telefoontoestel plaatsen (zeg maar daar waar het krulsnoer zich bevindt) kunnen we ook telefoongesprekken opnemen. Het grote voordeel van deze manier van opnemen is dat het op nagenoeg ieder merk/type telefoontoestel werkt. Het nadeel is dat we geen nummerinformatie kunnen opslaan en het automatisch starten en stoppen werkt niet 100% foutloos. Het automatisch starten en stoppen werkt op basis van geluidsniveau. Simpel gezegd, als u door de telefoonhoorn praat begint de Pico met opnemen en als er een stilte valt stopt de opname weer. U kunt zowel het geluidsniveau als de duur van de stilte inregelen met behulp van de meegeleverde software. Ondanks het feit dat dit erg goed valt in te stellen zult u zien dat u toch soms “spookopnames” heeft of dat een gesprek in 2 gesprekken is opgesplitst omdat de stilte in een bepaald gesprek net even wat langer duurde dan u had ingesteld. Indien u dit stoort kunt u de opnames ook handmatig starten en stoppen middels de knop bovenop de Pico of via de meegeleverde software.

De meegeleverde software ziet er goed en modern uit en is snel geïnstalleerd. De software wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates waardoor deze goed en stabiel draait op de nieuwste Windows machines. MAC OSX en Linux worden niet ondersteund door Vidicode. De software moet altijd draaien als u gesprekken opneemt, dit kan overigens gewoon geminimaliseerd zodat u tijdens het telefoongesprek gewoon uw PC/Laptop kan gebruiken. In de software kunt u ook notities toevoegen aan een gesprek en u kunt ook terugzoeken aan de hand van deze notities. Uiteraard kunt u gesprekken door middel van bepaalde criteria (o.a. tijd, datum, telefoonnummer) snel terugzoeken. U kunt gesprekken dan beluisteren of eenvoudig doormailen. De gesprekken zelf worden opgeslagen op de harde schijf van de PC/Laptop (u kunt overigens ook een netwerk lokatie opgeven). Door de prima compressie kunt u circa 180 uur aan gesprekken opslaan per Gigabyte.

Na een tijdje deze Call Recorder Pico te hebben gebruikt kunnen we stellen dat de Pico een kleine maar veelzijdige call recorder is. We kunnen hem nagenoeg in elke situatie snel inzetten en de opnamekwaliteit is uitstekend. De software ziet er goed uit en draait stabiel. De prijs/kwaliteit verhouding is dan ook prima. U zal dan ook niet snel een miskoop doen met deze kleine alleskunner.

Voordelen:

  • Nagenoeg overal inzetbaar
  • Prima opnamekwaliteit
  • Snel te gebruiken (binnen 15 minuten)
  • Goede compressie dus weinig ruimte benodigd voor opnames
  • Regelmatig software updates

Nadelen:

  • Alleen beschikbaar voor Windows
  • Automatisch starten/stoppen werkt niet 100% foutloos bij toepassing in de telefoonhoorn
  • Handleiding alleen Engelstalig

Call Recorders

Call Recorder Pico

245,00 excl. BTW